Novosti

Ekipno prvenstvo osnovnih škola Grada Zagreba

15. i 22. listopada 2022. održano je ekipno prvenstvo osnovnih škola Grada Zagreba za školsku godinu 2022./2023.

Predsjednik i glavni trener našeg kluba Andrej Stanković vodio je dvije ekipe ponikle iz šahovskih grupa koje klub vodi u raznim školama, a to su OŠ Josipa Račića i OŠ Ivana Cankara. Osim navedenih dviju škola dvije članice kluba nastupile su za OŠ Montessori Barunice Dedee Vranyczany.

U kategoriji učenika, OŠ Josip Račić podijelio je prvo mjesto po bodovima (nakon dodatnih kriterija je tehnički drugi) i tako se kvalificirao na Ekipno prvenstvo osnovnih škola Republike Hrvatske koje će se se održati u Poreču 21-23. studenog 2022. Sastav ekipe je: bivši član kluba Andrej Gal te aktivni članovi kluba: Petar Jozić, Jagor Srhoj, Marin Ugrina i Tomislav Balent.

U kategoriji učenika OŠ Ivana Cankara osvojio je 11. mjesto od 22 škole. Igrali su u sastavu Marin Amidžić, Roko Vrhovski, Sonja Stanković i Jagor Bučević, svi redom aktivni članovi kluba.

U kategoriji učenica, članice kluba Iva i Tena Vouk osvojile su 3. mjesto za OŠ Montessori Barunice Dedee Vranyczany.

Čestitke svima, a pogotovo OŠ Josipa Račića na prolasku na državno prvenstvo te treneru Andreju Stankoviću čiji osobni rad stoji iza svih ovih uspjeha!

I za kraj, par zanimljivih fusnota:

  • Član kluba, Domagoj Vuković koji je igrao za OŠ Julija Klovića, svojom pobjedom protiv Jagora Srhoja zaslužan je što OŠ Josipa Račića nije i tehnički osvojila prvo mjesto. 🙂
  • Za tehničkog pobjednika, OŠ Dobriše Cesarića, drugu ploču je igrala naša nova članica kluba, Matilda Vlajčević
  • Dva seniorska člana kluba, Damir Medak i Ozren Biti vodili su dodatne dvije školske ekipe neovisno o klupskim aktivnostima.
Lijevo: OŠ Ivana Cankara: Marin Amidžić, Roko Vrhovski, Sonja Stanković, Jagor Bučević
Desno: OŠ Josipa Račića: Andrej Gal, Petar Jozić, Jagor Srhoj, Marin Ugrina