Luka Živić i Sonja Stanković - Izvor: Cropix / Autor: V. Pandžić/Cropix
Novosti

Molba: Podržite odlazak naših najmlađih šahistica i šahista na svjetsko prvenstvo u šahu za mlade

Novost (11. listopad 2023.): Hrvatski šahovski savez izdao je preporuku da se ne putuje na svjetsko prvenstvo zbog eskalacije sukoba Izraelu i regiji. ŠK Novi Zagreb planira postupiti prema preporuci. Obavijest o prikupljenim donacijama te o odluci vezanoj uz njih objavit ćemo u idućim danima.

Kao što je već opsežnije opisao Tportal u članku “Male velike nade šaha: ‘Fantastična četvorka’ iz ŠK-a Novi Zagreb ide na Svjetsko u Egipat”, ove godine na svjetsko prvenstvo u šahu za kadete ide četvero naših mladih kadeta: Natalie Osmanagić, Iva Vouk i Luka Živić u kategoriji do 10 godina te Sonja Stanković u kategoriji do 12 godina.

Kako je riječ o djeci od 9 do 11 godina, sa svakim od njih mora putovati i po jedan od roditelja. Prema postojećim pravilima Hrvatskog šahovskog saveza, Natalie Osmanagić kao prošlogodišnja prvakinja Hrvatske do 9 godina ima pokrivene troškove puta i smještaja dok već njena obavezna pratnja mora snositi troškove svog puta i boravka. Iva Vouk, ovogodišnja je prvakinja Hrvatske do 9 godina i iako će iduće godine imati pokrivene troškove odlaska, ove godine nema kao ni njena pratnja. Luka Živić i Sonja Stanković također već niz godina ostvaruju zapažene rezultate te isto moraju sami pokriti troškove predstavljanja Hrvatske na Svjetskom prvenstvu.

Zbog specifičnosti šaha kao sporta, svjetsko prvenstvo traje 13 dana te je nužan smještaj u službenom hotelu organizatora te tako aviokarta i smještaj čine praktički kompletan trošak od cca 2.000 EUR po osobi. Kako za sedam ljudi nemamo pokrivene troškove, potrebno nam je 14.000 EUR za pokrivanje toga troška te Vas molimo za pomoć u obliku donacije. Obavezujemo se prije samog puta objaviti na stranicama kluba koliki je iznos prikupljen. U slučaju da skupimo više od traženog iznosa, ostatak ćemo iskoristiti za daljnje razvojne projekte kluba koje možete popratiti na web stranici www.sknovizagreb.hr.

Donacije možete uplatiti na IBAN: HR9124020061500124439 kod Erste&Steiermärkische Bank d.d. uz obavezno upisivanje “Donacija za SP” u svrhu uplate. Za sva dodatna pitanja možete nam se direktno javiti na email kluba info@sknovizagreb.hr. Za lakšu uplatu možete i skenirati barkod i prilagoditi iznos prema želji i mogućnostima:

Ako i samo pročitate ovu molbu, također Vam hvala, uvijek je lijepo kada se za dobre vijesti daleko čuje, a još je ljepše kad su vijesti lijepe i usmjerene prema djeci.

Veliko hvala i unaprijed se zahvaljujemo u ime sve djece, Natali, Ive, Luke i Sonje i cijele njihove pratnje.

Gens una sumus.

Andrej Stanković, mag.ing. strojarstva
FIDE instruktor i instruktor šaha
Predsjednik Šahovskog kluba Novi Zagreb