Događanja Novosti

Najava kadetskog prvenstva Hrvatske u ubrzanom šahu

Hotel Slavonija, Vinkovci
Hotel Slavonija, Vinkovci

Hrvatski šahovski savez u suradnji sa Šahovskim savezom Vukovarsko-srijemske županije i ŠK Vinkovci organizira kadetsko prvenstvo Hrvatske u ubrzanom šahu za kadete i kadetkinje do 14 godina za 2021. godinu. Prvenstvo će se odigrati 27. i 28.  studenog u hotelu „Slavonija“ u Vinkovcima.
Pravo sudjelovanja na prvenstvu imaju svi kadeti i kadetkinje hrvatski državljani registrirani u Hrvatskom šahovskom savezu u 2021. godini koji se vode na međunarodnoj rejting listi FIDE kao hrvatski šahisti te do 1. siječnja 2021. godine nisu navršili  po kategorijama 8, 10, 12, ili 14 godina. Prvenstvo se igra odvojeno u muškoj i ženskoj konkurenciji.
Igra se po švicarskom sustavu u 9 kola, tempo igre je 15 minuta + 10 sekundi dodatka za svaki završeni potez. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih natjecatelja u nekoj grupi za švicarski sustav igrat će se po kružnom sustavu.
Prvenstvo će se igrati po pravilima FIDE za ubrzani šah i rejtingirati će se za međunarodnu ubrzanu listu.
Kompletan raspis sa svim potrebnim informacijama možete naći na ovom linku. Kako prijava ide preko kluba, zainteresirani kadeti neka se jave treneru ili na info@sknovizagreb.hr.