Novosti

Nastupi petoro naših kadeta na turniru ŠK Sveta Nedelja

Petoro predstavnika našeg kluba sudjelovalo je na kadetskom turniru ŠK Sveta Nedelja koji je odigran proteklog vikenda. Igralo se tempom 30+30, s tri kola u subotu i još tri u nedjelju.

U konkurenciji do 12 godina, Benjamin Holiga (2015. godište) osvojio je 3,5 od mogućih šest bodova i zauzeo 11. mjesto od 29 natjecatelja, dok se Iva Vouk (2014.) plasirala na 19. mjesto s 2,5 boda. Njih dvoje su nakon prva dva kola bili u vodstvu turnira, pa su odigrali međusobnu partiju na 1. stolu koja je završila remijem. Turnir je osvojio Mihael Marić (Polet Buševec), ispred Duje Benkovića (Travno) i Lovre Lisjaka (Končar). Najbolje među djevojkama bile su Ines Košar (Sveta Nedelja), Amalia Crevar (Sveta Nedelja) i Ema Gal (Caissa).

Najuspješniji na U16 turniru bio je Filip Biti (2009.) s četiri boda na osmom mjestu među 27 natjecatelja. Iako 2014., odnosno 2012. godište, Luka Živić i Ilia Vinogradov također su nastupili u U16, a ne u U12 konkurenciji; Živić je bio 11. s 3,5, a Vinogradov 16. s tri osvojena boda. I tu smo imali jedan klupski ‘derbi’, u kojem je Biti pobijedio Vinogradova u petom kolu. U16 turnir osvojio je Bartol Šimunković (ŠK Sveta Nedelja), drugi je bio Bruno Glas iz Slovenije, a treći Mihael Ratkajec (Dubrava); u ženskoj konkurenciji prvo mjesto je odnijela Lara Marija Žagar, ispred Franke Paulić i Katarine Resman (sve tri Sveta Nedelja).