Novosti

(Ne)odlazak naših kadetkinja i kadeta na Svjetsko prvenstvo u šahu za mlade u Egiptu

Kao što smo se obavezali u molbi, želimo objaviti da smo prikupili 5.908,23 EUR kao donacije za odlazak naših kadetkinja i kadeta na Svjetsko prvensto u šahu za mlade u Egipat, 14.-27. listopada 2023. Na žalost, vikend prije planiranog puta, izbio je rat između Izraela i Hamasa. Nakon što je Hrvatski šahovski savez dobio mišljenja Hrvatskog veleposlanstva u Kairu, turističkih agencija koje ograniziraju turistička putovanja u Egipat, te relevantnih europskih šahovskih federacija, donio je preporuku da se ne putuje na Svjetsko prvenstvo u Egipat. Predstavnici ŠK Novi Zagreb odlučili su postupiti po preporuci te, na žalost, otkazati odlazak na Svjetsko prvenstvo iako su financije i logistika bili kompletirani.

Svim donatorima se obvezujemo da ćemo prikupljena sredstva iskoristiti za odlaske kadeta ŠK Novi Zagreb na Europska i Svjetska prvenstva u narednim godinama. Prema trenutnim saznanjima, Europsko prvenstvo očekuje se iduće godine u Češkoj dok se Svjetsko očekuje u Brazilu.

Hvala Vam svima još jednom i obvezujemo se dalje izvjestiti o korištenju ovih sredstava, ali kao što vidite, ideja je utrošiti ih na što sličniju svrhu originalnoj.