Novosti

Održan je novi Trening turnir, polako postaje tradicija

Na sad već redovitom mjesečnom Trening turniru ŠK Novi Zagreb u MO Zapruđe nastupilo je 23 igračica i igrača, uglavnom mlađih kadeta i početnika. Uz članove našeg kluba zastupljeni su bili i ŠK Travno, ŠK Pregrada i ŠK Sesvete Agroproteinka, a igralo se sedam kola u brzopoteznom tempu (5+3).

Najuspješniji su bili Fran Fistrić (2010. godište), Dominik Bezjak (2014.) i Adrian Marković (2014.) s osvojenih po 5,5/7 bodova. Na temelju dodatnih kriterija prvo je mjesto osvojio Fran, član našeg kluba; jedini poraz nanio mu je Leon Horvat (2011.) također iz ŠK Novi Zagreb, koji je također do kraja bio u konkurenciji za ukupnu pobjedu.

Svi sudionici nagrađeni su medaljama za sudjelovanje, a najbolji i trofejima. Ovo je četvrto izdanje Trening turnira ŠK Novi Zagreb koji je pokrenut ove godine s idejom da svakog mjeseca okuplja početnike kojima je to prvo iskustvo u šahovskom natjecanju, ali i napredne mlađe kadete koji su već redoviti sudionici ‘ozbiljnijih’ i većih turnira i kojima je to dobar trening u opuštenoj atmosferi. Tako je bilo i ovaj put, što možete naslutiti i po nekima od fotografija snimljenim na turniru.