Novosti

Održan zadnji Trening turnir prije ljeta, nastavljamo najesen

U nedjelju, 16. lipnja održan je novi iz serije Trening turnira ŠK Novi Zagreb. Najbolji su bili naš Benjamin Holiga (2015.) i Damir Puhalo, njegov vršnjak iz ŠK Sveta Nedelja — njih dvojica osvojili su po 6,5/7 bodova, remiziravši međusobno i dobivši sve ostale svoje partije, a na kraju je Benjamin odnio ukupnu pobjedu po dodatnim kriterijima. Treće mjesto je osvojio Leon Horvat (2011.) iz našeg kluba s pet bodova.

Trening turmir ŠK Novi Zagreb pokrenut je ranije ove godine i kroz njega je prošlo stotinjak djece i mladih — kako početnika, tako i perspektivnih kadeta iz našeg i drugih klubova. Ovo je bio posljednje mjesečno izdanje turnire prije ljetne pauze i sa zadovoljstvom možemo reći da se polako pretvorio u tradiciju.

Uz također ove godine organizirane ‘velike’ turnire New Zagreb Classic i New Zagreb Classic Futures te predstojeću Ljetnu šahovsku školu, radi se o jednom od projekata koje smo u 2024. pokrenuli kako bismo našu šahovsku priču te sam klub obogatili i podigli na još višu razinu, osobito po pitanju rada s djecom i mladima.