Šahovska škola

Šahovski klub Novi Zagreb opremljen je da može pružiti razvoj i efikasno učenje šahovske igre Vašem predškolskom i školskom djetetu u svim dobnim uzrastima i jakosnim skupinama. Nudimo podršku i razvoj u pet razina:

 • šah u Vašoj školi
 • škola šaha
 • individualne instrukcije
 • podrška u organizaciji natjecanja
 • šahovski trening

Šah u Vašoj školi

Škole i vrtići u kojima imamo formirane grupe za školsku godinu 2021/2022 su prikazane na donjoj mapi. Dogovori su u tijeku s još desetak škola u Novom Zagrebu i Zagrebu općenito.

Pošaljite Vaš upit na info@sknovizagreb.hr

Šahovska sekcija FER-a

Šahovska sekcija FER-a (Fakulteta elektrotehnike i računarstva) je grupa studenata čiji je cilj pružiti članovima priliku za napredak i druženje s ostalim kolegama koji vole šah. U akademskoj godini 2021/2022, šahovska sekcija FER-a sastoji se od 60 članova. Članovi šahovske sekcije imaju tjedna okupljaju u prostorijama fakulteta na kojima kroz predavanja (kako o šahu, tako i o izradi stroja koji igra šah), treninge i igru s kolegama napreduju u šahu. Također, svaki tjedan se organizira online turnir na stranici lichess.org u sklopu tima Šahovske sekcije.

Na sveučilišnom natjecanju, muška je ekipa do sada osvojila dva prva i jedno drugo mjesto, dok je ženska ekipa osvojila jedno drugo mjesto. Najbolji pojedinačni rezultat članova Sekcije je drugo mjesto studentice Karle Budimir na pojedinačnom sveučilišnom prvenstvu.

Sekcija sudjeluje i na raznim internetskim turnirima kao “Kasparov Chess Foundation University Cup” (1. mjesto u Hrvatskoj, 6. u Europi i 20. mjesto na svjetskoj razini).

U akademskoj godini 2020/2021, na Svjetskom ekipnom studentskom online prvenstvu Hrvatsku su predstavljale dvije ekipe te su u svakoj ekipi sudjelovala po dva člana sekcije. Prva ekipa je osvojila 9., a druga ekipa 28. mjesto.

Šahovsku sekcija FER-a od 2020. vodi Berislav Paradžik, član ŠK Novi Zagreb. Osim Berislavovog angažmana, ŠK Novi Zagreb pomaže sekciju i pristupom literaturi dobrim dijelom donirane od strane našeg najpoznatijeg i najuspješnijeg člana, velemajstora Vlatka Kovačevića koji je ujedno i autor dijela navedene literature.

U 2022. članovi Sekcije čine glavninu 2. seniorske ekipe ŠK Novi Zagreb.

Pošaljite Vaš upit na berislav.paradzik@fer.hr

Škola šaha

Škola šaha odvija se u prostorijama šahovskog kluba Novi Zagreb te online. Učenje šaha u stupnjevima (početnički, napredni i natjecateljski) u malim grupama pod pokroviteljstvom naših odličnih trenera.
Škola šaha je opremljena setovima figura i ploča, šahovskim satovima i prezentacijskom pločom za grupne lekcije i analize. ŠK Novi Zagreb posjeduje svoju šahovsku biblioteku koju možemo koristiti u zavisnosti od želja i motivacije polaznika.

Nastava je u grupama:

 • 15-tak polaznika početnog tečaja (nivo 1-3)
 • 10-tak polaznika naprednog tečaja (nivo 4-6)
 • individualna nastava za polaznike natjecateljskog nivoa
 • predavanja i vježbe provode se pod nadzorom trenera ŠK Novi Zagreb

Upisi su cijelu godinu, a obuka kreće prvi tjedan u listopadu (mogućnost formiranja grupa i tijekom godine, sve u zavisnosti od odaziva i želja polaznika).

Pošaljite Vaš upit na info@sknovizagreb.hr

Individualne instrukcije

Individualni pristup je najbolja prilika za postizanje usko specijalizirane, visoko kvalitetne jedan-na-jedan instrukcije s odličnim trenerom. Takav oblik rada i učenja je poznat kao najučinkovitiji. Program započinjemo inicijalnom procjenom trenera o kandidatovim jakim i slabim stranama igre (SWOT analizom) na kojoj se potom temelji posebno prilagođen plan lekcija. Nakon inicijalne procjene dogovara se program skrojen po potrebi kandidata i pristupa individualnim instrukcijama. Program traje do 10 tjedana, a nakon toga se može odrediti novi set ciljeva.

Instrukcije se mogu odvijati putem Skype poziva ili uživo u našim prostorima. Cijena instrukcija je prema dogovoru, a može odstupati ovisno o potrebama trenera za pripremu i prema kandidatovoj šahovskoj snazi. Prema potrebi trener može dogovoriti dodatne instrukcije s nekim od specijalista u određenom području (npr. visoko rangirani igrač koji je specijalist za određeni tip pozicije ili otvaranja). Naši iskusni treneri su izuzetno motivirani i odlučni da Vašu igru podignu na sljedeću razinu, te Vas željno očekuju.

Naš glavni trener:

Andrej Stanković, MK (majstorski kandidat)

e-mail: andrej@sknovizagreb.hr

Certifikati:

 • Instruktor šaha – Hrvatska olimpijska akademija
 • FIDE Instructor – Svjetska šahovska organizacija (FIDE)
 • School Chess Teacher – Europska šahovska unija (ECU)

Pruža trening svim polaznicima bez obzira na kategoriju.

Podrška u organizaciji natjecanja

Uz promociju šaha naša je misija i promocija šahovskog natjecanja. Kultura natjecanja i poticanje momčadskog duha u ovom individualnom sportu smatramo izuzetno važnim. Na šahovskoj ploči sinergija aktivnosti figura donosi pobjedu, a zajedništvo tima pobjednički duh i želju za postizanjem viših ciljeva.

Šahovski klub Novi Zagreb može ponuditi Direktora turnira koji moze organizirati natjecanje ili dati stručnu podršku. Bilo da se radi o školskom prvenstvu u Vašim prostorima ili vođenju ekipe na međuskolske turnire. Može pomoći u organizaciji i/ili suđenju. Cijena prema dogovoru. Na Vaš upit ćemo rado odgovoriti konkretnom ponudom u najkraćem mogućem roku.

Pošaljite Vaš detaljan upit na info@sknovizagreb.hr