Novosti

ŠK Novi Zagreb najuspješniji je klub u Hrvatskoj po rezultatima na državnom kadetskom prvenstvu

I otprije je svima u domaćoj šahovskoj zajednici bilo poznato da je naš klub među vodećima u Hrvatskoj po razvoju mladih talenata, a sada je taj status dobio još jednu konkretnu potvrdu. Naime, ŠK Novi Zagreb najuspješniji je klub u zemlji po broju trofeja i odličja, kao i nagrađenih igrača na jučer završenom Pojedinačnom kadetskom prvenstvu Hrvatske!

Podsjetimo, Iva Vouk postala je prvakinja Hrvatske u ženskoj konkurenciji do 11 godina, Matilda Vlajčević osvojila je brončanu medalju do 13 godina, a Luka Živić broncu u muškoj konkurenciji do 11 godina. Usto je Iva, kao ‘ulazna’ generacija u svojoj kategoriji, nagrađena i zlatom do 10 godina, a Luka iz istog razloga i srebrom također do 10 godina, dok je Sonja Stanković osvojila treće mjesto u ženskoj podkategoriji 12-godišnjakinja.

Time je ŠK Novi Zagreb skupio tri pehara u ‘apsolutnim’ kategorijama, čime se u Hrvatskoj može pohvaliti još samo ŠK Sveta Nedelja. Međutim, naš je klub usto osvojio i još tri medalje, čime je s ukupno šest nagrada ispred svih ostalih (po četiri su skupili Sveta Nedelja i GŠK Solin-Cemex, pet nema nitko). I ne samo to, nego je s ukupno četvoro osvajačica i osvajača trofeja i medalja također najuspješniji u zemlji — po troje imaju ŠK Casper Zadar, ŠK Trpinja, ŠKRM Caissa te opet Sveta Nedelja i Solin.

Ukupno je 30 različitih klubova osvajalo pehare i odličja na Pojedinačnom kadetskom prvenstvu Hrvatske. ŠK Novi Zagreb predstavljalo je desetoro kadetkinja i kadeta u različitim konkurencijama i svi su imali u najmanju ruku zapažene nastupe.

U našem je klubu nekoliko vrhunskih talenata s kojima se odlično i radi. Volimo reći da rezultati nisu najvažniji u njihovu ranom šahovskom razvoju i vjerujemo u to, ali vjerujemo i u to da ovakvi uspjesi dovoljno govore sami za sebe.