Novosti

Tin Biti osvojio blitz turnir u Donjoj Stubici, nastupi kadeta i na Malom gospodaru svibnja

Proteklog su vikenda naši kadeti sudjelovali na dva turnira.

U Donjoj Stubici igrao se blitz (7+3) u U12 i U16 konkurenciji. Među mlađima je pobijedio naš Tin Biti (na slici, 2012. godište) s 8/9 osvojenih bodova ispred Ines Košar iz ŠK Sveta Nedelja te Dominika Bezjaka iz ŠK Pregrada, opravdavši tako status prvog nositelja turnira.

Njegov brat Filip Biti (2009.) bio je treći nositelj u U16 konkurenciji, a i završio je s brončanom medaljom, osvojivši 7,5/9 bodova. Nastupio je i još jedan član ŠK Novi Zagreb, Matija Kežman (2011.), osvojivši 5/9 bodova za šesto mjesto u konačnom poretku. Prvo mjesto osvojio je Šimun Mlinarić, predstavnik domaćina (ŠK Donja Stubica), ispred Kevina Kucelja iz ŠK Oroslavlje.

Istovremeno je u Starigradu kod Koprivnice igran Mali gospodar svibnja, još jedan kadetski blitz turnir s tempom 7+3. Ondje su od naših nastupila braća Bubalo, Danijel i Ivan (obojica 2015. godište); Danijel je osvojio sedmo mjesto s 5,5/9 osvojenih bodova, dok je Ivan bio 14. od 23 natjecatelja s 4/9. Pobijedio je Gabriel Širec iz đurđevačkog Picoka ispred klupskog kolege Viktora Gašparca, dok je treći bio Samuel Zobundžija iz ŠK Križevci.