Novosti

Trening turnir ŠK Novi Zagreb okuplja sve više malih šahista

Uz sudjelovanje 38 natjecateljki i natjecatelja, djece i uglavnom mlađih kadeta, u nedjelju 21. travnja održan je treći u nizu Trening turnir ŠK Novi Zagreb, ovaj put u prostoru Mjesnog odbora Središće.

Uz šahiste iz našeg kluba, sudjelovali su i oni iz ŠK Sveta Nedelja, ŠK Pregrada, ŠK Zaprešić, ŠK Sesvete Agroproteinka i ŠK Samobor. Igralo se u brzopoteznom tempu 5+3 i natjecanje je proteklo u opuštenoj atmosferi uz puno radosti i poneku suzu, kako to i obično biva na ovom turniru.

Nakon sedam odigranih kola pobjedu je odnio Karlo Crevar (2013. godište) iz Svete Nedelje sa 6,5 bodova ispred klupskog kolege Roberta Puhala (2014.) i Matije Kežmana (2011.) iz ŠK Novi Zagreb, koji su skupili po 5,5. Među najuspješnijima su iz našeg kluba bili još Fran Fistrić (2010. godište) i Benjamin Holiga (2015.) s po 5/7 osvojenih bodova; David Katulić (2013.) osvojio je 4,5/7, a Lovro Kušanić (2013.) i Lukas Vrkić (2015.) po 4/7. 

Svi su sudionici nagrađeni medaljama za sudjelovanje, a najuspješnijima u kategorijama do 12 i do 8 godina dodijeljeni su i pehari. Trening turnir ŠK Novi Zagreb pokrenut je ove godine i okuplja kako početnike kojima je to prvo iskustvo u šahovskom natjecanju, tako i napredne mlađe kadete koji su redoviti sudionici ‘ozbiljnijih’ i većih turnira.