Novosti

Završene kadetske lige ŠZŽC

Završene su kadetske lige Šahovske zajednice županija Centar.

U 1. kadetskog ligi, naša prva kadetska ekipa osvojila je 8. mjesto od 10 ekipa i time, na žalost, vjerojatno ispala iz 1. kadetske lige. Glavni uzroci neispunjavanja navedenog cilja ostanka u ligi je ponajviše nemogućnost igranja u najjačem sastavu prvu polovicu lige te mali nedostatak sreće u ključnim trenutcima u drugoj polovici lige (npr. u 3. krugu igre pobijedili smo puno jače ŠK Oroslavje, a remizirali protiv ŠŠK Mladost 1 dok bi nas poraz od Oroslavja i pobjeda protiv ŠŠK Mladost 1 vjerojatno ostavila u 1. ligi). Kako je naša ekipa poprilično mlada, imaju dovoljno vremena za vratiti se i boriti se za vrh idućih sezona.

U ligi kadetkinja, naša ekipa osvojila je 7. mjesto od 13 ekipa. Kako je naša ekipa iznimno mlada (sve članice su kategorija U12), iznimno su dobro pozicionirane za borbe za visoke plasmane u idućim godinama. U zadnjem kolu cure su odigrale remi sa tada vodećom ekipom ŠŠK Konaki-KŽM i tako izravno utjecale na rasplet vrha lige.

U 2.A kadetskoj ligi, naša druga kadetska ekipa osvojila je 6. mjesto od 10 ekipa. Posebno se izdvajaju remiji protiv 3 od 5 ekipa koje su završile ispred naše.